1

Internette Ucretsiz Reklam Yayinlama

Internette Ucretsiz Reklam Yayinlama

Burada anlatacağım metotlar tamamen ücretsiz olup sizin azminize ve çalışmanıza bağlı olarak sonuç alabileceğiniz yöntemlerdir. Öncelikle şunu belirtmeliyim bu reklam metotları internette
kullanabilmeniz içindir. Dolayısı ile bu metotları kendinize ait bir web sitesi için kullanabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım. Kısaca anlatmak gerekirse insanlar aradıkları bir konuyu internette bulmak için arama motorlarına başvururlar. Buldukları sonuçların da en fazla üçüncü sayfasına kadar bakarlar. Bu sebeple web sitesi sahibi olanlar her zaman arama motorlarının birinci sayfasında çıkmak isterler. Bu sanıldığı kadar zor değil fakat biraz yorucu bir işlemdir. Şayet bu işlemler için para vermeyip kendiniz yapmak istiyorsanız burada anlatacağım metotların çok işinize yarayacağına inanıyorum.

1-)DİZİNLER Dizinler arama motorlarından farklı olarak web sitelerini kategorize ederek ziyaretçilerine sunan internet siteleridir. Anlatacağım bu metotta sizinde anladığınız üzere sahibi olduğunuz web sitenizi burada kayıt ettirmeniz gerekiyor. Bu işlemi yaparken mümkün olduğunca fazla dizin hizmeti veren siteye kaydınızı yaptırın ve bunların büyük veya küçük olduğuyla fazla ilgilenmeyin. Unutmayın ki birçok internet kullanıcısı arama motorları yerine bu tip dizinleri kullanır. Bu dizinlere ulaşmanızın en kolay yolu arama motorlarıdır. Herhangi bir arama motorunu açın ve dizinlerle ilgili anahtar sözcüğünüzü yazın ve aramaya başlayın. Emin olun bu kadar çok dizinin olmasına siz de şaşıracaksınız. Bazı anahtar sözcükler verecek olursak bunlar ; dizin, dizinler, dizin URL ekleme, dizinlere web sitesi ekleme gibi birçok anahtar sözcük türetebilirsiniz ve bu anahtar sözcükleri her değiştirdiğinizde arama sonuçlarının da değiştiğini göreceksiniz.
2-)ZİYARETÇİ DEFTERLERİ Bir internet kullanıcısı olarak birçok siteyi ziyaret etmişsinizdir. Ziyaret ettiğiniz sitelerin kendilerine ait ziyaretçi defterleri olduğunu muhakkak fark etmişsinizdir. Peki bu ziyaretçi defterlerine hiç yazmayı düşündünüz mü ? Evet birçok sitede ziyaretçi defteri bulunur ve hatta bu ziyaretçi defterlerine sahibi olduğunuz web sitelerinin adlarını yazabileceğiniz kısımlar mevcuttur. Binlerce ziyaretçi defterine sitenizi eklemenizi söylemiyorum ama en azından 100 ila 300 ziyaretçi defterine kaydolmak sizin için faydalı olacaktır. Yine bir arama motorundan ziyaretçi defteri, ziyaretçi defteri URL ekleme ve tabi sizin türetebileceğiniz anahtar sözcüklerle arama yaparak pek çok siteye ulaşabilirsiniz. Arama yaparken sadece tek arama motoru kullanmayın. Farklı arama motorları sizin farklı sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır bunu unutmayın.
3-)LİNK LİSTELERİ Link listeleri dizinler gibi web sitenizi ekleyebileceğiniz sitelerdir. Bu tip sitelere de web sitenizi kaydederek ziyaretçi çekebilirsiniz. Unutmayın ki web sitenizin link adresi ne kadar çok web sitesinde gözükürse bu sizin sitenizin arama motorlarında daha üst seviyelerde gözükmesini sağlayacaktır. Bu sebeple büyük küçük demeden mümkün olduğunca fazla web sitesine kayıt olmaya çalışın. Herhangi bir arama motoruna link listesi, link listeleri, link URL ekleme, link web sitesi ekleme gibi anahtar sözcükler yazarak arayabilirsiniz. Yine dediğim gibi benim buraya yazdığım anahtar sözcüklerle yetinmeyin ve daha çok anahtar sözcük türeterek farklı sonuçlar elde edeceğinizi unutmayın.
4-)FORUMLAR Forumlar çok sevilen ve katılımcılar arasında bilgi alışverişi yapılabilen web siteleridir. Yine bu sitelerden konu açarak veya açılan konulara cevap yazarak web sitenizin ücretsiz reklamını yapabilirsiniz. Zaten birçok forum sitesinde yeni açılan web sitelerinin tanıtımını yapabileceğiniz kısımlar mevcuttur. Arama motorlarında taratabileceğiniz birkaç anahtar sözcük verecek olursak forum, forumlar, forum URL ekle, forum homepage ekle gibi sözcükler olabilir. Sizde kelime türeterek arama yapmalısınız sakın unutmayın.
5-)ONLİNE GAZETE VE DERGİLER Birçok web site sahibi bu tip yerlere ilan vermeyi unutur. İnternette bulabileceğiniz ve ücretsiz reklam verebileceğiniz pek çok online gazete ve dergi bulunur. Sadece nasıl arama yapabileceğinizi bilmelisiniz. Gazete, gazetelere ücretsiz ilan, gazetelere site ekle, dergilere URL ekle, dergi site ilanı, ilanlar, ücretsiz ilanlar, ilan ekle gibi birçok arama optimasyonu ile pek çok sonuca ulaşabilirsiniz. Tabii söylediğim gibi burada yazılı olan anahtar sözcüklere bağımlı kalmayın muhakkak sizlerde bu tip anahtar sözcükler türetin. Sizi sınırlayan şey sadece hayal gücünüzdür. Benim bahsetmek istediğim metotlar bu kadar. Sizinde dikkat ettiğiniz üzere hepsi ücretsiz ve kolay fakat biraz zahmetli metotlar. İhtiyacınız olan internet ve bilgisayar gerisi sizin hayal gücünüze kalmış. Bu metotları kullanarak başarılı olacağınıza inanıyorum. Şimdiden kolay gelsin.

1 Responses to “Internette Ucretsiz Reklam Yayinlama”

Unknown dedi ki...
5 Ağustos 2011 08:02

Ben bu konuda forumları çok kullandım. Ama bu yüzden bir forumdan 2 kere sınırsız ban yedim. Şimdi bir daha üye oldum :D

Teşekkürler güzel yazı olmuş.


Yorum Gönder

Blogger news

Subscribe